• Voedingswaarde
  • Nog onbekend
terug naar productoverzicht

Omschrijving
Blaaswier oftewel kelp groeit veelal langs de Nederlandse en Belgische kust en is een natuurlijke filter van giftige stoffen en chemische bestanddelen. Daarnaast is het rijk aan natrium, kalium en één van de meest krachtige bronnen van jodium (dus niet geschikt voor zwangere vrouwen). In kalm water heeft het olijfgroene wier drijfblazen gevuld met gas, in beweeglijk water heeft het een stuk minder blazen.

Smaak
Blaaswier heeft een milde, zoutzoete smaak die kan dienen als smaakversterker of zoutvervanger in verschillende gerechten.

Bereiding
Het wier is wat stugger van structuur, vandaar dat het eerst gekookt of langere tijd gebakken moet worden. Wanneer de jonge uiteinden goed gemarineerd zijn, kunnen die wel rauw worden gegeten. Het kan als groente worden gebruikt of worden verwerkt in verschillende gerechten. Vanwege zijn krachtige smaak is het ook een goede basis voor bouillon.

Bewaren
Aangezien het blaaswier vers is kan het maximaal tien dagen worden bewaard in de koelkast tussen de 2°C en de 7°C.

Beschikbaarheid

JAN  FEB  MRT  APR  MEI  JUN

JUL  AUG  SEP  OKT  NOV  DEC

Wij laten ons graag door jou inspireren!

Rezept Vorschlag Sous Fresh
Heb jij een magnifiek recept met blaaswier, deel het met ons via Facebook Sous Fresh of mail het naar chefs@sousfresh.com. Uiteraard zullen wij het dan delen, met vermelding van jouw naam, op Sous Fresh Facebook en Instagram #chefsinspiration @sousfresh.

Heerlijke combinaties met blaaswier

Zitronen-Thymian, verse citroentijm

Citroentijm
Citroentijm is een dankbare tuinplant…
Verder lezen >

Peperoni Rot, rode peper

Peper rood
Pepers worden gebruikt om een gerecht… Verder lezen >

Convenience knoflook gehakt

Knoflook gehakt
De beste kwaliteit knoflook, gehakt en zonder kunstmatige toevoegingen… Verder lezen >