Stomen

  • Voedingswaarde
  • Nog onbekend
terug naar productoverzicht

Omschrijving
Deze zeegroente typeert zich door zijn heldergroene tot donkergroene kleur, met buisvormige takken die zich in twee gelijke delen splitsen en een stomp uiteinde. Hij wordt ook wel viltwier genoemd vanwege zijn zachte, viltige structuur. Onderwater kan het wier een witte gloed hebben door de vele donzige, kleurloze haren.

Smaak
Door de volle, aromatische zilte smaak wordt codium een echte topper onder de algen genoemd. Het wier kan in de mond een slijmerig gevoel geven.

Bereiding
Codium biedt verschillende bereidingswijzen. Het vers gesneden wier kan rauw gegeten worden, kort stoven is ook mogelijk. Daarnaast wordt het wier ook wel gedroogd en verwerkt tot een poeder, waar het goed tot zijn recht in een ijsbereiding. Verder is het goed te combineren met oesters, rundertartaar of rode biet.

Bewaren
Gemiddeld is codium 10 dagen in de koelkast te bewaren, bij een temperatuur tussen de 1 en 5°C. Aangeraden wordt om het van tevoren niet te wassen, aangezien het wier niet van zoet water houdt.

Beschikbaarheid

JAN  FEB  MRT  APR  MEI  JUN

JUL  AUG  SEP  OKT  NOV  DEC

Wij laten ons graag door jou inspireren!

Rezept Vorschlag Sous Fresh
Heb jij een magnifiek recept met codium, deel het met ons via Facebook Sous Fresh of mail het naar chefs@sousfresh.com. Uiteraard zullen wij het dan delen, met vermelding van jouw naam, op Sous Fresh Facebook en Instagram #chefsinspiration @sousfresh.

Heerlijke combinaties met Codium

Zitronen-Thymian, verse citroentijm

Citroentijm
Citroentijm is een dankbare tuinplant…
Verder lezen >

Peperoni Rot, rode peper

Peper rood
Pepers worden gebruikt om een gerecht… Verder lezen >

Convenience knoflook gehakt

Knoflook gehakt
De beste kwaliteit knoflook, gehakt en zonder kunstmatige toevoegingen… Verder lezen >