• Voedingswaarde
  • Nog onbekend
terug naar productoverzicht

Omschrijving

Zoet aztekenkruid oftewel honingverbena is een tropische plant met eetbare en erg smaakvolle bladeren en witte, bol-vormige knopjes. Hij dankt zijn naam aan het feit dat de Azteken het kruid vroeger als medicijn tegen hoest en verkoudheid gebruikten.

Smaak
Het blad en de knopjes smaken intens zoet, een beetje kruidig met een prettig honing-aroma. Vanwege zijn smaak dient dit kruid als natuurlijke zoetmaker.

Bereiding
Het blad en de knopjes geven een zoete smaaksensatie in combinatie met rood fruit, koffie, bepaalde kazen of citrus. Daarnaast zijn ze ook lekker om rauw te eten als snack. Doordat het product kamfer bevat is het niet geschikt in grote hoeveelheden te gebruiken, als concentraat in te zetten of te nuttigen tijdens de zwangerschap.

Door de aanwezigheid van het de stof kamfer is het niet geschikt dit product in grote hoeveelheden te gebruiken, te concentreren of tijdens de zwangerschap te nuttigen.

Bewaren
Het blad en de knopjes zijn mits gekoeld bewaard tussen 2°C en de 7°C maximaal tien dagen houdbaar.

JAN  FEB  MRT  APR  MEI  JUN

JUL  AUG  SEP  OKT  NOV  DEC

Wij laten ons graag door jou inspireren!

Rezept Vorschlag Sous Fresh
Heb jij een magnifiek recept met boerenkool-spruiten, deel het met ons via Facebook Sous Fresh of mail het naar chefs@sousfresh.com. Uiteraard zullen wij het dan delen, met vermelding van jouw naam, op Sous Fresh Facebook en Instagram #chefsinspiration @sousfresh.

Heerlijke combinaties met de Aztec Sweet Herb

Zitronen-Thymian, verse citroentijm

Citroentijm
Citroentijm is een dankbare tuinplant…
Verder lezen >

Peperoni Rot, rode peper

Peper rood
Pepers worden gebruikt om een gerecht… Verder lezen >

Convenience knoflook gehakt

Knoflook gehakt
De beste kwaliteit knoflook, gehakt en zonder kunstmatige toevoegingen… Verder lezen >