• Voedingswaarde
  • nog niet bekend
terug naar productoverzicht

Omschrijving
Citroenverbena, vernoemd naar de Franse naam verveine, is een kruidenplant met een lichtgroen gekleurd, langwerpig blad. De geur is sterk citroenachtig en het blad is erg stevig en stug. Citroenverbena staat ook wel bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen doordat hij boordevol antioxidanten zit en rustgevend zou zijn.

Smaak
De bladeren van citroenverbena hebben een citrusachtige, friszoete smaak. Dit verklaart ook waarom het kruid verwant is aan citroen, sinaasappel en citroengras.

Bereidingswijzen
Citroenverbena wordt vaak gebruikt om thee, salades of desserts een verfrissende, citrusachtige smaakboost te geven. Daarnaast kunnen de blaadjes ook worden gedroogd en passen ze goed bij lichte vis- of kipgerechten.

Bewaren
Bewaar verse kruiden direct in de koelkast. Wikkel ze in een vochtig keukenpapiertje of in een vochtige theedoek. Op deze manier zijn ze zeker een aantal dagen houdbaar.

Beschikbaarheid

JAN  FEB  MRT  APR  MEI  JUN

JUL  AUG  SEP  OKT  NOV  DEC

Wij laten ons graag door jou inspireren!

Rezept Vorschlag Sous Fresh
Heb jij een magnifiek recept met Citroenverbena, deel het met ons via Facebook Sous Fresh of mail het naar chefs@sousfresh.com. Uiteraard zullen wij het dan delen, met vermelding van jouw naam, op Sous Fresh Facebook en Instagram #chefsinspiration @sousfresh.

Heerlijke combinaties met Citroenverbena

Zitronen-Thymian, verse citroentijm

Citroentijm
Citroentijm is een dankbare tuinplant…
Verder lezen >

Peperoni Rot, rode peper

Peper rood
Pepers worden gebruikt om een gerecht… Verder lezen >

Convenience knoflook gehakt

Knoflook gehakt
De beste kwaliteit knoflook, gehakt en zonder kunstmatige toevoegingen… Verder lezen >