Marcel Janssen:
“Wanneer ik koks uitnodig om bij mij te komen kijken en proeven,
zijn ze stomverbaasd.”
Verse kruiden, de passie van Marcel Janssen

Vliegensvlug, razendsnel, een enthousiaste spraakwaterval. Wij zijn in gesprek met Marcel Janssen, teler in de regio Noord-Limburg en leverancier van Sous Fresh. Zijn enthousiasme voor zijn vak en groenten in het algemeen wordt meteen duidelijk, hier is geen twijfel mogelijk.

Verse kruiden

We ontmoeten Marcel op zijn kwekerij “Veldsla” in Boekend, waar hij zich dagelijks bezighoudt met het telen van o.a. veldsla en winterpostelein, waarbij hij meteen aangeeft dat zijn hart ook ligt bij de verse kruiden.

“Wanneer ik koks uitnodig om bij mij te komen kijken en proeven, zijn ze stomverbaasd. Alsof ik iemand gratis toegangskaartjes geef voor het Rijksmuseum in Amsterdam… Ik nodig graag de eindgebruikers uit. Om van hen te leren en om hen te laten kijken, proeven en óók ervaren wat het is om èchte verse kruiden te gebruiken”.

Hij stelt dat menig kok verbaasd is wanneer deze de echte verse tijm ziet, ruikt en proeft. Verse tijm ziet er namelijk echt anders uit dan de gemiddelde tijm die we kennen uit het plastic bakje….

Innovatie

Eén van de speerpunten van Marcel Janssen is het altijd op zoek zijn naar nieuwe groentesoorten. En dat is ook één van de aansluitingspunten met Sous Fresh en de Inspiration Box.

Onze maandelijkse zoektocht naar nieuwe producten voor het assortiment in de Inspiration Box leidt ons vaak naar deze innovatieve teler. De afgelopen maanden hebben we kennis gemaakt met producten die uit de Boekendse grond komen en ook deze maand stellen we een product aan u voor in de Inspiration Box dat uit deze kwekerij komt, namelijk de dropmunt.

Trends en ontwikkelingen

Trends en ontwikkelingen volgt deze innovatieve teler op de voet. Hij stelt dat “lokale” teelt steeds meer voet aan de grond krijgt, waarbij met name het verse product belangrijk is. Daar ligt ook de uitdaging. Geen kruiden die al weken onderweg zijn, maar bijna rechtstreeks van de teler hun weg vinden naar de professionele kok. Omdat deze professionele kok steeds meer het belang ziet en proeft van verse producten. Rijker van smaak en geur, een duidelijke toegevoegde waarde voor gerechten.

Vers door korte logistieke lijnen

En dat is ook één van de redenen waarom hij speciaal voor Sous Fresh de eetbare bloemen is gaan telen. Deze vragen om korte logistieke lijnen vanwege de absolute vereiste dat bloemen vers gebruikt dienen te worden. En deze korte logistieke lijnen biedt Sous Fresh met haar uitgebreide logistieke netwerk aan. Verse eetbare bloemen en verse kruiden, dagelijks aan de professionele kok geleverd.

Dat de samenwerking als prettig wordt ervaren, wederzijds, zal duidelijk zijn. We delen het enthousiasme over groenten en staan allebei voor versheid en innovatie. We zijn dan ook benieuwd wat u deze maand vindt van de dropmunt, geleverd door Marcel Janssen.