Ingrediënten

Bouillon

  • ¾ deel ananas
  • 2 dl witte wijn
  • 100 gr geleisuiker
  • Saffraan

1 st. ganzenlever
10 gr pure chocola
20 gr gedroogde ananas
40 gr verse ananas
2 st. citroentomaat
½ deel rode peper
dragon

Inleiding

Dit heerlijke gerecht bestaat uit verse producten die u kunt vinden in het ruime assortiment van Sous Fresh.

Dit recept dient ter inspiratie en kunt u vrij gebruiken en naar wens aanpassen. We horen graag terug van u hoe het nóg lekkerder gemaakt kan worden.

Succes met de bereiding!

Bereiding

Ananas-saffraanbouillon
Doe ¾ deel van een verse ananas door de sapcentrifuge zodat het sap overblijft. Voeg dit sap toe aan een mengsel van de witte wijn, saffraan (hoeveelheid naar smaak) en geleisuiker. Laat dit 24 uur trekken, kook dan op en zeef. Koel daarna terug, dit vormt de bouillon.

Snij de gedroogde en verse ananas brunoise en leg in een klein beetje ananassap met een druppel chardonnay azijn. Verwarm dit tot ongeveer 60 °C. Koel terug en voeg voor gebruik vers gesneden dragon toe. Bol de citroentomaten uit en marineer deze in de ananas-saffraanbouillon. Bak het stukje ganzenlever mooi goudbruin en breng op smaak met zoutflakes en ragfijn gesneden rode peper.

Serveren
Serveer de tomatenbolletjes en de compote van ananas met het stukje ganzenlever op het bord. Rasp wat pure chocolade over het gerecht en voeg nog wat fijngesneden rode peper toe. Schenk als laatste de ananas-saffraanbouillon in.