Ingrediënten

6 st. coquille
4 st. Pied Blue
100 gr paarse bimi
2 st. sinaasappels
1 st. witlof
10 gr slamelange
1 el aceto balsamico

Zoetzure marinade

1 st. halve peper
150 gr suiker
1 st. laurierblad
1 st. steranijs
2 st. limoenblaadjes
20 ml gember siroop
100 ml natuurazijn
200 ml water

Pastinaak crème

150 gr pastinaak
30 gr witte chocolade

Vanille-olijfolie

2 st. vanillestokje
120 ml olijfolie

Inleiding

Dit heerlijke gerecht bestaat uit verse producten die u kunt vinden in het ruime assortiment van Sous Fresh.

Het recept dient ter inspiratie en kunt u vrij gebruiken en naar wens aanpassen. We horen graag terug van u hoe het nóg lekkerder gemaakt kan worden.

Succes met de bereiding!

Bereiding

Snij en ontvlies de sinaasappels, voeg de partjes toe aan 50 ml vanille-olijfolie. Roer de sinaasappel los en zet weg in de koelkast. Maak de coquilles schoon en bak deze in de resterende vanille-olijfolie aan beide kanten mooi goudbruin. Blancheer de bimi, spoel koud af in ijswater en snij eventueel in gewenste grootte. Pel de witlof in mooie stukken.

Eventueel de coquilles nog 2 minuten garen op 180°C en plaats op het bord. Voeg de crème, gemarineerde pied blue en de geblancheerde paarse bimi toe. Garneer het bord met de witlof en blaadjes slamelange en maak het af met een paar druppels aceto balsamico.

Vanille-olijfolie
Snijd het vanillestokje door in het lengte en schraap het merg eruit. Voeg dit samen met het vanillestokje en de olijfolie toe in een pannetje. Verwarm dit op ca. 50°C voor ca. 3 minuten. Laat de olie afkoelen en de smaken goed doortrekken.

Zoetzure marinade
Meng alle ingrediënten en kook tot de suiker oplost in het marinade, laat de marinade nog even trekken. Snijd 3 stuks Pied Blue in vieren en leg deze een nacht in de marinade. Snijd 1 stuks Pied Blue in dunne plakjes en laat deze een nacht drogen in een droogtoren, wanneer deze droog is voeg een snuf zout toe.

Pastinaak crème
Schil de pastinaak en snij in gelijke kleine stukken. Blancheer de pastinaak tot het gaar is en maal de warme pastinaak fijn met een keukenmachine. Voeg kookvocht toe tot het crème de gewenste glad heeft. Smelt de witte chocolade au-bain-marie en meng door de crème.