zeewier spaghette recept

Voor 1 persoon

Ingrediënten

Inleiding

Inspiration Box gerecht, gemaakt met de groenten van november.
Dit gerecht is gemaakt door Gunter Paffendorf, souschef bij Dining 56 in Arnhem. Hij heeft bij deze creatie gezocht naar de verbinding tussen zeer diverse smaken binnen de Inspiration Box van deze maand.
De inhoud varieerde van zeespaghetti tot de mooie kleine Tomberries en van de zoete gekleurde wortelen tot het ruwe van bijvoorbeeld  de Red Meat radijs.

Dit recept dient ter inspiratie en kunt u vrij gebruiken en naar wens aanpassen. We horen graag terug van u hoe het nóg lekkerder gemaakt kan worden.

Succes met de bereiding!

Bereiding

  1. Bak de corvinafilet in ruim roomboter op de huid tot deze mooi krokant wordt en leg deze daarna op een ovenplateau en gaar langzaam op 120 graden.
  2. Zet een steelpan op met ruim water en zout, om de groente te blancheren.
  3. Snij de verschillende radijssoorten met de snijmachine in mooie plakjes van 4 mm.
  4. Steek deze plakjes met een een ronde steker uit, zodat er allemaal mooie rondjes ontstaan en blancheer deze rondjes heel even in de pan met water. Zorg dat ze niet te gaar worden en er nog steeds een mooie bite is.
  5. Tourneer de minipeentjes, zorg ervoor dat ze ongeveer 3 cm hoog zijn en blancheer ook deze in 3 minuten in kokend water en spoel daarna direct koud.
  6. Leg de tomberries op een ovenplateau, besprenkel met olijfolie en zout en pof deze in ongeveer 1 minuut in de oven.


De opmaak van het bord

Neem een rond bord en leg in het midden van het bord de corvinafilet. Dresseer daarna in een cirkel rondom de corvinafilet, de zeespaghetti en leg daartussen de geblancheerde radijssoorten, de mini peentjes, tomberries en de viooltjes.
Breng de vis op smaak met wat zout en verras je gasten.