Ingrediënten

Sapodilla panna-cotta

200 ml room 35 %
155 gr sappadillo
2 st. steranijs
10 gr rietsuiker
8 gr gelatine

Vanilleijs

1 st. vanillestokje
300 ml melk
200 ml slagroom
3 st. eidooiers
125 gr suiker

Hazelnoot crème

200 gr suiker
100 gr water
3 st. eiwitten
75 gr suiker
40 gr hazelnoot compound
45 gr amandelpoeder

Kletskop

100 gr boter
460 gr suiker
75 gr bloem
300 gr eiwit
500 gr amandelschaafsel

Salted caramel saus

100 gr suiker
50 gr water
100 gr slagroom
Snufje zout

Inleiding

Dit heerlijke gerecht bestaat uit verse producten die u kunt vinden in het ruime assortiment van Sous Fresh.

Het recept dient ter inspiratie en kunt u vrij gebruiken en naar wens aanpassen. We horen graag terug van u hoe het nóg lekkerder gemaakt kan worden.

Succes met de bereiding!

Bereiding

Sapodilla panna cotta
Week de gelatine in water. Schil de sapodilla’s en snij in stukjes, kook deze vervolgens een half uurtje met de room, rietsuiker en steranijs tot net onder het kookpunt. Haal de gelatine uit het water en los op in het mengsel, roer dit goed door. Zeef het mengsel en vul in een gewenste vorm. Zet de vormpjes in de koeling en laat de panna cotta stollen.

Vanilleijs
Schraap de merg uit het vanillestokje en breng samen met het stokje, de melk en slagroom aan de kook. Voeg de eidooiers met suiker toe in een kop en klop kort door. Schenk het kokende slagroommengsel al roerend bij de eidooiers en klop goed door. Verwijder het stokje en giet het mengsel terug in de pan. Verwarm dit op laag vuur van ca. 80°C en roer tot het mengsel dik is. Laat het mengsel afkoelen en plaats bij voorkeur een nacht in de koelkast. Giet het mengsel in de ijsmachine en draai tot ijs.

Hazelnoot crème
Voeg de suiker en water toe aan een pannetje en kook dit tot 121°C. Meng de eiwitten op de hoogste stand in een keukenmachine en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Voeg langzaam het suikerwater toe wanneer dit 121°C is en klop de massa koud. Spatel dan rustig de hazelnoten compound en het amandelpoeder door de massa.

Kletskop
Smelt de boter in een pannetje maar laat het niet te warm worden. Meng ondertussen de bloem, suiker, amandelschaafsel en eiwitten. Voeg de gesmolten boter toe en roer door tot er een gladde massa ontstaat. Plaatst een bakmatje op een groot plateau en strijk de kletskopmassa hier flinterdun op uit. Schuif daarna in de oven en bak het 10 minuten op 150°C.

Haal de sapodilla panna cotta voorzichtig uit de vorm en plaats deze op het bord. Voeg een bolletje vanilleijs toe en maak toefjes van de hazelnoot crème.  Breek de kletskoppen in gewenste stukken en voeg toe naar eigen inzicht. Maak het af met de salted caramel saus.