Ingrediënten

Cannellini bonenburger

800 gr cannellini bonen
40 gr gesnipperde sjalot
35 gr knoflook
30 gr gember
8 gr koriander
2 st. eieren
1 el olijfolie
2 tl sesamolie
30 gr bloem
35 gr panko
1 st. gedroogde chipotle peper
4 st. mini turkse bol

Yoghurtsaus

100 gr yoghurt
100 gr mayonaise
1 st. limoen ceste en sap
10 gr knoflook
10 gr gember
10 gr munt
zout
peper

Garnering

komkommer
tomaat
sla
avocado

Inleiding

Dit heerlijke gerecht bestaat uit verse producten die u kunt vinden in het ruime assortiment van Sous Fresh.

Het recept dient ter inspiratie en kunt u vrij gebruiken en naar wens aanpassen. We horen graag terug van u hoe het nóg lekkerder gemaakt kan worden.

Succes met de bereiding!

Bereiding

Cannellini bonenburger
Laat de droge cannellini bonen een nacht voor bereiding wellen in water. Kook de bonen daarna tot deze gaar zijn. Hierna zeef de bonen en pureer met een keukenmachine tot een grove pasta. Er mogen best grove stukjes inzitten, dit geeft textuur aan de burger. Meng de sjalot, knoflook, gember, koriander, eieren, sesamolie, olijfolie, bloem en panko door de bonenpasta. Breng op smaak met zout en peper en laat het bonenmengsel opstijven in de koelkast.

Frituur de chipotle peper op 180°C tot de peper bol staat. Laat deze hierna uitlekken op een stuk keukenrol. De peper is afgekoeld wanneer deze hard is, verkruimel deze dan later over de burger naar gewenste smaak en pittigheid.

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal nu het bonenmengsel uit de koelkast en vorm een burger met behulp van een kookring. Verhit olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin.

Snijd het broodje open en voeg eerst de gewenste groenten garnituur toe. Plaats nu de burger op de garnituur en voeg de saus toe aan de burger. Als laatste kruimel de gewenste hoeveelheid chipotle crunch over de burger.

Yoghurtsaus
Meng alle ingrediënten voor de frisse yoghurtsaus. Breng op smaak met zout en peper.